Petfles

SENSEO® Viva Café Eco wint 3e prijs bij EPRO verkiezing voor het Beste Product vervaardigd uit gerecycleerde kunststof


Morssinkhof Plastics is erin geslaagd een hoogwaardige grondstof te ontwikkelen die direct voor lifestyle consumenten producten kan worden ingezet.

Door zorgvuldige selectie van afvalstromen is een custom-made regranulaat geproduceerd waarbij geen enkele afbreuk wordt gedaan aan de strenge technische- en productveiligheidseisen. Verder wordt voldaan aan alle wensen voor design en uitstraling.

Met de inzet van hoogwaardig gerecycleerde plastics sluiten Morssinkhof Plastics en Philips met de SENSEO® Viva Café Eco de recycling loop. Deze nieuwe Senseo is daarmee het eerste end-to-end gerecycled koffiesysteem van Philips. Morssinkhof Plastics Zeewolde heeft de laatste ontwikkelingen in de recycling industrie toegepast.

De kengetallen op een rijtje:
– 52% van de gebruikte kunststof is afkomstig van recycling (waaronder alle delen aan de        buitenzijde van het apparaat).
– 17 afzonderlijke onderdelen zijn afkomstig van recycling.
– 90% van de verpakking is gemaakt van gerecycled materiaal.

De SENSEO® Viva Café Eco is een stap vooruit in de reis naar duurzaamheid voor Philips, dat met het duurzaamheidsplan EcoVision5 langetermijn beloftes heeft gemaakt over het gebruik van duurzame materialen.

De voorlopers in de recyclingindustrie laten wederom zien dat zeer hoogwaardige toepassingen haalbaar zijn met gerecyclede materialen.


< Nieuws overzicht
© 2011 Morssinkhof Rymoplast - Disclaimer - Sitemap