Petfles

Nieuwe fles van Bar-le-Duc is voor 100% gemaakt van MOPET-A


Zeewolde Met Morssinkhof Plastics als leverancier van MOPET-A, gaat Bar-le-Duc haar nieuwe fles voor 100% maken van gerecyclede PET. Daarmee is Bar-le-Duc het eerste grote landelijke frisdranken- en watermerk dat 100% gerecycled plastic gebruikt in al haar flessen.

Morssinkhof Plastics, een van de toonaangevende partners op het gebied van kunststof recycling, maakt zich al jarenlang hard voor duurzaam gebruik van grondstoffen. Het bedrijf is één van Europa’s grootste producenten van hoogwaardig herwonnen grondstoffen en bedient de Europese markt. Zo wordt met het product MOPET-A een oplossing geboden aan Bar-le-Duc, die haar nieuwe flessen van 100% gerecycled PET gaat maken.

100% MOPET-A
De keuze voor 100% gerecyclede flessen past binnen een breder pallet aan duurzaamheidsdoelen waar Bar-le-Duc zich hard voor maakt. Door de inzet van 100% MOPET-A sluit Bar-le-Duc de kringloop en wordt duurzaam gebruik van grondstoffen gewaarborgd.

Er komt steeds meer recyclebaar plastic op de markt, meldde NOS eerder dit jaar, maar door de lage olieprijs kiezen producenten weer vaker voor nieuw plastic in plaats van gebruikte plastic flessen te recyclen. Bar-le-Duc is één van de bedrijven die een tegengeluid laat horen: “Plastic inzamelen gebeurt al in grote mate, maar plastic hergebruiken in flessen kan en moet veel forser” zegt Erald Holtrust, CEO van moederbedrijf United Softdrinks, “100% inzamelen en 100% hergebruiken, zo maken we de cirkel rond: Bottle to Bottle. Bar-le-Duc laat zien dat het kan”.

Verpakkingsinnovatie
In Nederland is wettelijk vastgesteld dat het minimum percentage gerecycled materiaal in grote flessen 28% moet zijn en in kleinverpakkingen 23%. Voor de 100% gerecyclede Bar-le-Duc-flessen hoeven geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden en wordt het milieu minder belast. De verpakkingsinnovatie is gerealiseerd in samenwerking met Morssinkhof Plastics in Zeewolde. Gebruikelijke bezwaren met betrekking tot stevigheid en verkleuring van het flessenmateriaal zijn overwonnen. Morssinkhof Plastics ontwikkelt zich meer en meer als kampioen hergebruiker van plastic. Zo maakt het bedrijf het onder meer mogelijk om van plastic uit de Amsterdamse grachten boten te bouwen voor de ‘Plastic Whale’.

De mooie samenwerking tussen Morssinkhof Plastics en Bar-le-Duc wordt door Kennis Instituut Duurzaam Verpakken als inspirerend voorbeeld op haar website gepromoot.


< Nieuws overzicht
© 2016 Morssinkhof Rymoplast - Disclaimer - Sitemap